Belföld

Fidesz: Molnár javaslata kommunikációs fogás

A Fidesz szerint Molnár Lajos egészségügyi miniszternek az a kedden bejelentett kezdeményezése, miszerint egy állandó tanácsadó testületet hoz létre, nem más mint egy jól átgondolt kommunikációs fogás.

“Miután Molnár Lajos, engedve a kormányközeli pénzügyi érdekkörök nyomásának, vagy felhatalmazásának (…) szétverte a magyar egészségügyet, és meghozta a legfontosabb döntéseket a parlament, utána egy ilyen testület létrehozását PR-fogásnak tekintjük” – fogalmazott Szijjártó Péter, párt szóvivője. Közölte: ilyenhez eddig sem asszisztáltak, és ezután sem kívánnak asszisztálni, majd hozzátette, arcátlan és cinikus a döntést követően ezt a testületet létrehozni.

A szóvivő úgy vélte, ha Molnár Lajos társadalmi egyeztetést szeretne folytatni a komoly döntések előtt, ha figyelembe kívánja venni az emberek véleményét, akkor ebben a Fidesz partner. Szíjjártó emlékeztetett arra, hogy a Fidesz szándékai szerint a népszavazási kezdeményezés sikere esetén az emberek mondanak véleményt az egészségügy legfontosabb kérdéseiről. Ebben az esetben nem kell semmiféle tanácsadó testület – mondta a politikus hozzáfűzve, hogy remélik, a népszavazási kezdeményezés sikeres lesz.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter kedden jelentette be, hogy egy állandó tanácsadó és ellenőrző testület létrehozását kezdeményezi, amely január elejétől működne nyolc pártdelegált részvételével, paritásos rendszerben, ellenzéki elnökkel. Feladata az egészségügyi rendszer átalakításának, fejlesztésének és az uniós pénzek hatékony felhasználásának felügyelete lenne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik