Belföld

Ingyenjégpálya 54,8 millióból

A Miniszterelnöki Hivatal az Event-Tech Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel kötött szerződést az ideiglenes jégpálya megszervezésére és üzemeltetésére.

A Miniszterelnöki Hivatal döntött az idén új helyszínre, a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóba tervezett műjégpálya létesítésére és üzemeltetésére kiírt, hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásról. A 2006. december 23-a és 2007. január 2-a között működő jégpálya összesen nettó 54,8 millió forintba fog kerülni.

A bíráló bizottság december 14-i döntése alapján az Event-Tech Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel kötött szerződést az ideiglenes jégpálya megszervezésére és üzemeltetésére. A cég nettó 54,8 millió forintért vállalta a rendezvény lebonyolítását, amely tartalmazza a létesítés, a működtetés és a bontás, valamint az ehhez kapcsolódó szolgáltatások, mint például a ruhatár, vagy az egészségügyi ellátás biztosításának költségeit.


Kürtös kalács és útlezárás

Az ingyenes műjégpálya ebben az évben a tervek szerint december 23-tól január 2-ig várja a fiatalokat, a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat. A pálya reggel 9-től este 9-ig tart nyitva, de lesz szünet a karbantartás idejére 12-től 13 óráig, illetve 17-től 18 óráig. December 24-én 15 óráig lesz nyitva a jégpálya, december 31-én pedig 18 óráig.

A látogatók kényelmét ez idő alatt büfésátor fogja szolgálni teával, forralt borral, kürtös kaláccsal, szendvicsekkel és sült gesztenyével; lesz továbbá három öltözősátor, ingyenes toalett, zene és hangosbemondó. A biztonságról négy korcsolyás rendező gondoskodik, és szükség esetére orvosi ügyelet is lesz a helyszínen.

A jégpálya építési munkálatai a Magyar Tudományos Akadémiával történt egyeztetés nyomán december 16-án 16 órakor kezdődnek. December 15-én nulla órától január 7-én 24 óráig a Miniszterelnöki Hivatal lezárja a Magyar Tudományos Akadémia előtti útszakaszt, és a fizető parkoló teljes területét. Ideiglenesen megállási tilalom lép életbe a Széchenyi rakparton az Arany János utca és a Roosevelt tér között mindkét oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik