Belföld

Tovább sztrájkolnak az adatfeldolgozók

Folytatják a múlt héten megkezdett sztrájkjukat az adatfeldolgozó hivatal munkatársai, mert indoklásuk szerint sem a hivatal, sem a minisztérium nem kíván megállapodni – közölte a BRDSZ.

A Központi Adatfeldolgozó és Nyilvántartó Hivatal Róna utcai központi géptermében már több mint egy hete tartó sztrájk ügyében a jelek szerint sem a hivatal tárgyalással megbízott vezetése, sem az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium nem kíván megállapodni – fogalmaz közleményében a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (BRDSZ) sztrájkbizottsága. A bizottság szerint a munkáltató nem hajlandó reális kompromisszumra, ehelyett közönnyel szemléli az eseményeket.

A BRDSZ október 31-én hozott létre sztrájkbizottságot a Miniszterelnöki Hivatal irányítása alatt álló Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatalnál (KANYH); a szakszervezet a tervezett elbocsátások ellen tiltakozott. Mint közleményükben írták, a hivatal központi számítógépes géptermében több mint 50 százalékos létszámcsökkentést tervez a hivatal vezetője; a 16 köztisztviselőből 9 munkavállalót kíván elbocsátani.

A központi adatfeldolgozó hivatal végzi az egész országra kiterjedően az adatszolgáltatást, a személyigazolvány, a lakcím, az útlevél, a hatósági erkölcsi bizonyítvány, gépjárművezetői engedélyek és büntetőpontok nyilvántartását. Emellett a rendőrség, a Nemzetbiztonsági Hivatal, és más, a törvényben meghatározott szervek részére szolgáltat adatokat a nap 24 órájában, folyamatos munkarendben, szünet nélkül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik