Belföld

Gémesi György maradt a MÖSZ élén

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ), melyen egyhangú szavazattal elfogadták Dr. Gémesi György elnökké választását.

Gödöllő polgármestere 1991 óta folyamatosan áll a szövetség élén, és ismét 4 évre kapott bizalmat. Társelnökké választották Borbély István Polgárdi polgármesterét. Az elnökség tagjai: Szeifert Ferenc (Berettyóújfalu), Gegesy Ferenc (Budapest IX. kerület), Vécsey László (Szada), Prozlik László (Gádoros) és Ónodi Miklós (Ráckeresztúr). A polgármesterek keményhangon bírálták a kormány önkormányzatokkal kapcsolatos politikáját.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége elfogadhatatlannak tartja, hogy – a 2007. évi központi költségvetési támogatás források 99,4 százaléka a 2006. évinek,- nem ért egyet az SZJA helyben maradó részének 10-ről 8 százalékra csökkentésével,- központi fedezet hiányában nem tart támogathatónak semmilyen központi bérintézkedést,- feltétlen szükségesnek ítéli meg a szigorú ágazati előírásokat összhangba hozni a gazdaság jelenlegi helyzetével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik