Belföld

Kiégett rendőrautó a kiállításon

A szeptemberi, októberi utcai tüntetések során megrongálódott rendőrségi felszerelésekből nyílt kiállítás a Rendőrség Történeti Múzeumában.

A kiállítás szervező Független Rendőr Szakszervezet főtitkára a megnyitón úgy fogalmazott: a „Pajzs mögött 2006. szeptember 18. – október 23.” című kiállítással az a céljuk, hogy megmutassák a közvéleménynek, miként élték át az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök az őszi tüntetéseket és bemutassák, amikor a tömeg rájuk támadt.

Dobozi József dandártábornok azt mondta: szeptember 18-án történelmi és tragikus esemény történt, ilyen mértékű támadás 50 éve nem érte a rendőrséget. A rendőrségi biztonsági szolgálat parancsnoka hozzátette: a magyar rendőrség soha nem volt ilyen egységes. A rendőrök testi épségének védelmére már megrendelték a szükséges mennyiségű és minőségű védőfelszereléseket.

A keddtől január 10-ig látható kiállításon fotókat és videofelvételeket mutatnak be az utcai harcokról, ezek egy részét különböző újságoktól kapták a szervezők. Emellett azokból a rendőrségi védőfelszerelésekből is válogattak a kiállítás rendezői, amelyek a harcok során megsérültek, így bemutatnak például behorpadt védősisakokat, összetört pajzsokat is.

A megnyitó napján az MTV székházánál kiégett, illetve összetört két rendőrautó roncsát is bemutatták a Mosonyi utcai múzeumnál, illetve olyan eszközöket is láthatnak az érdeklődők, amelyekkel a tüntető tömeg a rendőrökre támadt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik