Belföld

Kevés lesz a Lidocain?

Decemberben akadozhat a - helyi érzéstelenítésre leginkább a fogászatokon használt – Lidocain injekció-ellátás. A gyártó Egis Nyrt. januártól garantálja újra a folyamatos szállítást, addig helyettesítő terméket ajánlanak, ami némileg drágább.

Erősen megcsappantak, több helyen kifogytak a 2 ml-es Lidocain injekciók kereskedelmi készletei – erősítette meg lapunk értesülését a gyártó Egis Nyrt. Az átmeneti szállítási nehézségek abból adódtak – tudatta közleményében a társaság -, hogy a Lidocain injekciót gyártó üzemét az Egis korszerűsítette, és a felújítás idejére előre legyártott készleteket már értékesítették. Az üzem felújítását ugyan már befejezték, de az új termelésből a szállításokat csak az üzemek újraindításakor szokásos, mindenre kiterjedő minőségellenőrzési vizsgálatok elvégzése és dokumentálása után tudják elkezdeni.

Az Egis szerint januártól tudják ismét folyamatosan garantálni a vevők igényei szerinti szállítási mennyiséget és gyakoriságot.

A fogorvosok zavartalan ellátása érdekében az Egis egyeztetett más piaci szereplőkkel, és a tőlük származó információk szerint az átmeneti időszakban a gyógyszerforgalmazók megfelelő mennyiségben tudnak ajánlani és szállítani más, fogászati eljárások során szintén fájdalomcsillapításra használatos injekciót, melynek ampullánkénti ára körülbelül harminc forinttal drágább, mint az Egis készítményéé. Lapunk kérdésére az Egisnél közölték, hogy a Lidocain injekciót 99 százalékban a fogászatokon használják.

A FigyelőNet megkereste a legnagyobb hazai fogászati szakrendelőt, a Központi Stomatológiai Intézetet, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy decemberben minden valószínűség szerint kitartanak Lidocain-készleteik, nem számítanak hiányra.








Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik