Belföld

A fővárosi MSZP ragaszkodik Gy. Némethhez

A fővárosi MSZP továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes legyen, de olyan kompromisszumot elképzelhetőnek tart, hogy a szocialista képviselő a szóban forgótól eltérő területet felügyeljen – nyilatkozta Molnár Gyula budapesti elnök.

„A terület ügyében hajlandók vagyunk újra tárgyalni, a személy ügyében nem” (…), nem mi állítottuk elő ezt a helyzetet, tehát (…) nekünk kell kapnunk ajánlatot” – mondta Molnár Gyula, hozzátéve: akár az egészségügy területét is „bevállalják”.

Gy. Németh Erzsébet a hét végén cáfolta Demszky Gábor főpolgármester korábbi kijelentését, amely szerint a szocialista politikus polgármester-helyettesként az egészségügyet felügyelné, és ebben októberben megegyeztek.

Molnár Gyula a távirati irodának hétfőn arról beszélt, továbbra is barátságtalan lépésnek tekintik azt, hogy a koalíciós megállapodás lezárását követően, annak aláírása előtt Demszky Gábor főpolgármester vétót emelt Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesi jelölése ellen.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke egy reggeli televíziós műsorban „fővárosi ügynek” nevezte, hogy Demszky Gábor továbbra sem hajlandó a szocialista Gy. Németh Erzsébetet főpolgármester-helyettesnek jelölni. Megismételte, hogy a törvény szerint a főpolgármester joga a helyettesek jelölése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik