Belföld

Fidesz–KDNP-együttműködés a fővárosban

Együttműködési szerződést írt alá hétfőn a Fővárosi Közgyűlés fideszes és KDNP-s frakciójának vezetője a képviselőcsoportok szorosabb, összehangolt fellépéséről.

Tarlós István (Fidesz) és Bagdy Gábor (KDNP) frakcióvezetők a szövetség vezetőiként az aláírást követően elmondták, hogy a polgári erők a keresztény értékrend alapján és a nemzeti érdekek érvényesítésével törekednek konstruktív ellenzékiségre.


Közös, írásos nyilatkozatukat megerősítve sajnálattal állapították meg: a polgári összefogást következetesen elutasító MDF azután, hogy esélytelen jelöltet indítva megakadályozta Budapesten a polgári erők győzelmét, jelenlegi politizálásával megkérdőjelezi azt is, hogy a polgári erőkhöz tartozna.


A politikusok bírálták Demszky Gábort amiatt, hogy miközben elvi együttműködési nyilatkozat aláírását várja az ellenzéktől, ezzel egyidejűleg a közgyűlési egyfős többséget a bizottságok számarányainak alakításával 3-5 fősre akarja növelni. Bagdy Gábor szerint „a liberális diktátornak tűnő Demszky Gábor” nemcsak az ellenzéket, hanem a koalíciós partnerét is semmibe veszi, jelzi ezt Gy. Németh Erzsébet ügye. Úgy látszik, hogy a problémák „a főpolgármester személyiségéből fakadnak” – jegyezte meg.


Tarlós István úgy látja, hogy az MSZP korrektebb viszonyra, megállapodásra törekszik az ellenzékkel, az SZDSZ-szel kötött országos koalíciója azonban szűkíti mozgásterét. „Olykor olyan a főpolgármester úr a fővárosi MSZP számára, mint öszvér hátán a légy” – fűzte hozzá. Tarlós István leszögezte, az ellenzék nem személyi ügyekkel, hanem két hónap üresjárat után végre a város érdekét szolgáló döntésekkel kíván foglalkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik