Belföld

MSZP: Add a neved!

Szombati ülésén Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt hallgatja meg az MSZP országos választmánya, majd elindítja az Add a neved! akciót - közölte Simon Gábor csütörtökön az MTI-vel.

A választmányi elnök közölte: a testület első napirendi pontként meghallgatja Gyurcsány Ferenc beszámolóját, és határozatot hoz az MSZP februári tisztújító kongresszusának összehívásáról.

Simon Gábor elmondta, hogy a választmány elindítja, az Add a neved! akciót. Hozzátette: a párttagokat, a szimpatizánsokat és mindazokat szeretnék elérni, akik egyetértenek a választmány aktuális politikai üzeneteivel, és van bátorságuk, hogy mindehhez a nevüket is adják. A politikus azt mondta: “elsőként a 2006-os ősz eseményeire emlékezve, a békétlenséget elítélők mellett teszik le voksunkat és adják nevüket a Magyar Köztársaság békés fejlődéséhez”.

Simon Gábor beszámolt arról is, hogy a választmány ülésén Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter a nyugdíjasok helyzetét érintő kormányzati javaslatokról tart vitaindítót. Az országos választmány elnöke azt mondta: a választmány fellép a nyugdíjasok helyzetének jobbá tétele érdekében, így kiáll a 13. havi nyugdíj, a 65 év felettiek utazási kedvezménye mellett, valamint azért, hogy a nyugdíjasok helyzete a megszorítások ellenére se legyen rosszabb.

Hozzáfűzte: a választmány meghallgatja Veres János pénzügyminiszter beszámolóját a 2007-es költségvetés fő irányairól, tervezett gazdasági és politikai hatásairól.

Simon Gábor kitért arra, hogy napirend előtt levetítik az East-West Side Story 2006 október című filmet, amelyet Szegvári Katalin, a válaszmányi ülésre szerkesztett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik