Belföld

Gyurcsány köszönetet mondott

A harmadik köztársaság kiállta a próbát, a rend erősebbnek bizonyult a rendetlenségnél – mondta a miniszterelnök napirend előtti felszólalásában. A Fidesz ezúttal is kivonult az ülésteremből.

Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalása mindössze két-három percig tartott. Gyurcsány Ferenc köszönetet mondott a békés többségnek, az 56-os bizottság munkájának, azoknak a művészeknek és szervezőknek, akik megpróbálták az évfordulót szépen megünnepelni. „Emberpróbáló heteken vagyunk túl” – tette hozzá a kormányfő. Mint mondta, azért nem sikerült méltó módon ünnepelni, mert a középszer politikája győzött.

Gyurcsány egyébként ismét csak a fél Házhoz beszélhetett, mivel a legnagyobb ellenzéki párt kivonult a teremből. Szili Katalin házelnök sajnálatát fejezte ki emiatt.

A kormányfő felszólalására csak Lendvai Ildikó reagált: „Az ország békét adó többsége kiállta a próbát”. Jelzete: ezek után a miniszterelnök felszólalásában nemcsak az elmúlt hét eseményeivel, hanem a jövővel is foglalkozhat. „Fussunk neki újra a parlamenti vitának” – tette hozzá az MSZP frakcióvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik