Belföld

Rogán: Magyarország nem tűri a hazugságot

Magyarország 1956 és 1989 után 2006-ban ismét a történelem főutcáján jár: nem tűri a hazugságot – fogalmazott Rogán Antal, az V. kerület polgármestere, a Kossuth téri Fidesz-rendezvény szerdai szónoka.

A történelem főutcája ma ismét a Belváros – mondta, és megköszönte a lakóknak, hogy pártállástól függetlenül békével és türelemmel viselték az elmúlt hetek eseményeit. Köszönetet mondott ugyanakkor a belvárosi polgárok nevében a tüntetőknek is, akik „vendégként” viselkedtek, figyeltek a rendre, a tisztaságra.

Válasz Demszkynek

Rogán reagált Demszky Gábor szerdai levelére, amelyben az október 23-i Fidesz-megemlékezés helyszínének megváltoztatását kéri Orbán Viktortól. Az elmúlt 16 évben minden március 15-én szinte egész napra le kellett zárni az Astoriát, Demszky Gábor azonban még soha nem szólt ez ellen, nem jelezte, hogy az útszakasz lezárása nehézséget okozna a főváros életében. Demszky rendszerint a március 15-i ünnepségek egyik szónoka, így a főpolgármester igazi problémája az lehet, hogy most nem az ő beszéde miatt zárják le az Astoriát.
– mondta Rogán.

Tanulságok

A történelem főutcája 2006-ban az októberi önkormányzati választásokhoz vezetett, amikor az emberek leszavazták „a hazugságot, a lendületes semmittevést és a dübörgő válságot” – fogalmazott a politikus, aki szerint a választások után több tanulságot is le kell vonni.

Először is a hazugság nem marad következmények nélkül, nem folytathatja az, aki elrontotta, a hazudozást egyszer és mindenkorra abba kell hagyni. A politikai elit tagjainak be kell látniuk, hogy Magyarországot a válságból egy független szakértői kormánynak kell kivezetnie – mondta. A „slamasztikából”, amibe a Gyurcsány-kormány rántotta az országot, csak összefogással, közös erővel juthatunk ki. A történelem főutcáján csak együtt, bal- és jobboldaliak közösen tudunk haladni – fogalmazott Rogán Antal.


Mint mondta, „önöknek is tudniuk kell, hogy amit a kormány tett, azt nem a józan, tisztességes gondolkodású baloldali szavazók tudtával és jóváhagyásával, hanem csak a nevükben tették”. Az ötödik kerület polgármestere „Hajrá Magyarország, hajrá belváros” köszöntéssel zárta mintegy tíz perces beszédét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik