Belföld

Nyakó szerint a Fidesz társai lelepleződésétől fél

Szijjártó Péter nem a jogszabályoknak megfelelően, az alkotmányos kereteket betartó demonstrálókat félti, hanem azt, hogy párttársai - akik nem csak országosan, hanem vidéken is bujtogatnak - lelepleződnek - mondta Nyakó István, a Magyar Szocialista Párt szóvivője szerdán az MTI-nek.

Nyakó István Szijjártó Péternek, a Fidesz kommunikációs vezetőjének arra a kijelentésére reagált, miszerint egy, az MSZP alelnökének tulajdonított levélben Juhász Ferenc más párthoz tartozó demonstrálók összeírását szorgalmazza.


Szijjártó Péter úgy látja, ha valóban Juhász Ferenc írta a levelet, akkor magyarázattal tartozik, mivel “ez nem demokratikus és nem alkotmányos viselkedés, ez felháborító és ez diktatúrákban szokás”. Úgy véli, a levél arról szól, hogy listázzák és az MSZP pártközpontjába juttassák el mindazok nevét, akik alkotmányos és más jogaikkal élve demonstrálnak.


Nyakó István megerősítette, hogy kedd délután valóban kaptak az MSZP területi irodái Juhász Ferenc aláírásával levelet, melyben azt kérték a helyi szervezetektől, amennyiben lehetőségük van rá, dokumentálják azt, ha fideszes, KDNP-s, MIÉP-es vagy jobbikos politikust, önkormányzati képviselőt, illetve képviselőjelöltet látnak a tüntetéseken.


Mint mondta, szerda hajnalban a szocialista párt helyi irodáit Miskolcon, Egerben és Tapolcán is megtámadták, a csoportosulásban fideszes politikusokat véltek felfedezni.


Szijjártó Péternek elsősorban Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselőtől, Kerényi Imre színházi rendezőtől, továbbá azoktól a fideszes vidéki politikusoktól kellett volna elhatárolódnia, akik bujtogattak – jegyezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik