Belföld

Tarlós vitára hívta Demszkyt

Tarlós István felszólította Demszky Gábort, hogy álljon ki vele egy vitára szeptember 26-án a Vörösmarty téren - ezt a Fidesz támogatásával induló független főpolgármester-jelölt zuglói kampánykörútján jelentette ki szombaton.

Tarlós István felhívta a főpolgármestert: ha van benne virtus és becsület, akkor álljon ki vele egy vitára.

“Ott tisztázhatjuk a kérdéseidet és remélem én is választ kapok a saját kérdéseimre, amiknek megválaszolása elől oly régen kitérsz” – fogalmazott Tarlós István, arra kérve a főpolgármestert, mérkőzzenek meg egymással,”mint férfi a férfival”.


A független főpolgármester-jelölt állítása szerint először üzent a főpolgármesternek. A tegeződést azzal indokolta, hogy 17 éve ismeri Demszky Gábort. Felszólította vetélytársát, hogy tegyen eleget ennek a kihívásnak, és “lehetőleg egymaga, ne pedig kis pártok háta mögé bújva, mint ahogy tervezi”.

Tarlós szombati beszédében azt mondta: “nem tudom igaz-e, de kicsit bánkódva hallottam a hírt, hogy miniszterelnök úr is azt jelentette volna ki (…), hogy azért sem lesz a jobboldalé Budapest. Én tisztelettel kérem a miniszterelnök urat (…), egyezzen bele, hogy Budapest mindenkié lehessen, a baloldalé, a jobboldalé és a hozzám hasonló függetleneké is”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik