Belföld

Szilvásy fejét követeli a KDNP

A KDNP szerint a vasárnap történt katasztrófa miatt Szilvásy György kancellárminiszter, Lamperth Mónika önkormányzati miniszter és Demszky Gábor főpolgármester a felelős. Szilvásy Györgynek a történtek miatt le kellene mondania - közölte Deák András, a KDNP országgyűlési képviselője.

„Szilvásy György kancellárminiszternek (…) sikerült a felelősöket megtalálnia a kormányzat legalacsonyabb, ügyintézői szintjén” – fogalmazott a KDNP politikusa. A KDNP szerint a történtek elsőszámú politikai felelőse Szilvásy György, a felelősöket azért nem nevezi meg legmagasabb szinten a kormány, mert a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Kóka János gazdasági miniszter, Szilvásy György kancellárminiszter és Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos nevével fémjelzett üzleti érdekkör nem engedheti meg magának, hogy közöttük legyen a felelős.

„Szilárd meggyőződésem, azért nem lehet politikai felelősöket megnevezni, mert akkor a sorban először Szilvásy Györgyöt kellene megnevezni. Ez a kvartett nem engedheti meg magának, hogy az egyik kulcsfigurát kiejtse” – fogalmazott Deák. Demszky Gábor számára – mint a főváros védelmi bizottságának vezetője – a polgári védelemről szóló törvény írja elő feladatát, amit azonban nem teljesített vasárnap – tette hozzá.

A politikus szerint felelős a történtekért Lamperth Mónika is, hiszen az önkormányzati miniszter felügyeli a fő felelősnek megnevezett Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot. Közölte: tudni szeretné, milyen nevek szerepelnek a Nexus Kft.-vel kötött szerződésen, azaz ki vagy kik írták alá kormányzati oldalról. Szándékában áll ezt a dokumentumot elkérni, hiszen erre, mint országgyűlési képviselőnek, joga van – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik