Belföld

Száznégy katonát avattak tiszthelyettessé a Hősök terén

Száznégy katonát - köztük tizenöt nőt - avattak ünnepélyesen tiszthelyettessé Budapesten a Hősök terén szombaton délelőtt a honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök jelenlétében.

A tiszthelyettesek lövész, felderítő, légvédelmi tüzér, rádió felderítő, informatikus, fegyverműszerész és gépjármű műszerész szakokon végeztek a Magyar Honvédség szentendrei Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolájában, nappali és levelező tagozaton.

Az eskü szövegének elmondása után a katonákat Havril András vezérezredes, a honvédség vezérkari főnöke köszöntötte. Mint mondta, a katonák az őrmesteri rendfokozaton kívül komoly szakmai és erkölcsi felelősséget is a vállukra vettek.

A tábornok kiemelte, hogy csak a legjobbak kerültek beiskolázásra, a katonák vizsgaeredményei elszántságot, tenni akarást tükröznek. Hozzátette: ezek a katonák értékes szereplői lesznek a katonai szervezeteknek. Az őrmesterek szerepe nagyon fontos a Magyar Honvédségben, ők alkotják az összekötő kapcsolatot a tisztek és a legénységi állomány között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik