Belföld

Az MSZP vagyonosodási vizsgálatot akar Orbántól

Az MSZP felszólítja Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, hogy kérjen maga ellen vagyonosodási vizsgálatot - közölte a szocialista párt szóvivője.

“… nyomatékosan felszólítjuk a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnökét, kövesse azt az utat, amelyet Hiller István, a Magyar Szocialista Párt elnöke előtte kitaposott, vagy ki kíván taposni, és (…) kérje magával szemben az APEH-tól a vagyonosodási vizsgálat megindítását” – mondta Nyakó István az MTI-nek.

Batiz András kormányszóvivő szerdán jelentette be, hogy a miniszterek vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek önmagukkal szemben. Emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök már korábban közölte, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez önmagával szemben.

A szocialista párt sajtóirodája pénteken közleményben tudatta: az adóhatóság soron kívüli vagyonosodási vizsgálatát kéri önmagával szemben Hiller István, az MSZP elnöke. Kérésével levélben fordul az APEH elnökéhez. Hiller István arra kérte a parlamenti pártok elnökeit, kövessék példáját.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője közleményben hangsúlyozta: a Fidesz szerint azoknak a politikusoknak kell maguk ellen vagyonosodási vizsgálatot kérniük, akik szerint a hétköznapi és a politikai erkölcs különbözik. “Gyurcsány Ferenc korábban azt mondta, a kettő nem ugyanaz. A Fidesznél nem létezik kétféle erkölcs, ezért politikusainak nincs is félnivalója egy esetleges ellenőrzéstől” – mutatott rá.

Nyakó István pénteken az MTI-nek azt mondta: Szijjártó Péter reagálásában nem adott egyenes választ arra, hogy Orbán Viktor pártelnök kéri-e vagyonosodásának vizsgálatát. Mint kiemelte, az APEH azt vetné össze, hogy a képviselői fizetés és az Orbán Viktor tulajdonában bekövetkezett változás egyenes arányban van-e, a vagyonosodást keresete igazolja-e vagy sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik