Belföld

Támogatja Tarlóst a jobbik

Tarlós István főpolgármester-jelöltet támogatja az októberi önkormányzati választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom - jelentették be a szervezet vezetői hétfő délutáni tájékoztatójukon.

Balczó Zoltán alelnök elmondta, hogy Tarlós István az egyetlen olyan jelölt, aki eséllyel léphet fel “az erkölcsileg és politikailag megtépázott tekintélyű Demszky Gáborral szemben”. Az alelnök közölte, hogy előzetesen egyeztettek ez ügyben Tarlós Istvánnal, aki köszönettel elfogadta és igényli a Jobbik támogatását.

Balczó Zoltán kifejtette, hogy a MIÉP-pel csak az országgyűlési választásra kötöttek együttműködést. Mivel ennek során véleménykülönbségek voltak, ezért, illetve hogy a jövőre nézve pozícionálják magukat, s úgy döntöttek, hogy nem tartják fenn őszre is ezt a választási szövetséget. Arra azonban ettől függetlenül még októberben is lesz példa, hogy egy-egy kerületben közös jelöltet támogatnak – tette hozzá.

Az alelnök elmondta azt is, hogy Tarlós István az elmúlt 16 év során bebizonyította, hogy a lakossági érdekeket elsődlegesnek tartja, s képes a pártok közötti együttműködés megteremtésére. Balczó Zoltán nem tartja kizártnak, hogy a Jobbik e támogatásért a Fidesz fővárosi listáján képviselői helyet kap az októberi választáson. Erről azonban még nem voltak tárgyalások – jegyezte meg.

Az eddig nyilvánosságra kerültek alapján a főpolgármesteri posztra Demszky Gábor, az SZDSZ-MSZP, Tarlós István, a Fidesz pártszövetség, Katona Kálmán, az MDF és Zsinka László, a MIÉP jelöltje pályázik. Lapértesülések szerint a Magyar Kommunista Munkáspárt Székely Pétert, az SZDSZ-es fővárosi képviselő Székely Gábor fiát jelöli várhatóan. A Népszava című lap úgy tudja, hogy az indulók közt lesz Eva M. Amichay, egy Izraelben élő független jelölt, aki korábban dolgozott a Fővárosi Tanácsnál is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik