Belföld

Közvéleménykutatási vita Újpesten

Az újpesti Fidesz sérelmezi, hogy egy közpénzen megrendelt önkormányzati közvélemény-kutatás politikai jellegű kérdést is tartalmaz.

Bartók Béla, a Fidesz IV. kerületi elnöke elmondta: az önkormányzati munka színvonalát firtató kérdések közt szerepel: „egyetért-e ön azzal, hogy a Fidesz ellenjelöltet indít Derce Tamás polgármesterrel szemben az önkormányzati választáson”. Gergely Zoltán, MSZP frakcióvezető közölte, hogy egy önkormányzati felmérés keretében „ilyet nem illik” kérdezni. Úgy vélte, ha már politikai jellegű kérdést tesznek fel önkormányzati közvélemény-kutatás keretében, akkor annak ki kellene terjednie minden pártra.

Derce Tamás, Újpest független polgármestere úgy nyilatkozott, hogy nem volt tudomása egy ilyen jellegű kérdést tartalmazó felmérésről. Hozzátette, hogy a képviselőtestület döntésének megfelelően félévente közvéleménykutatást végeztetnek az önkormányzat munkájával összefüggő kérdésekről. Személy szerint azonban „engem nem érdekelnek különösebben az ilyen közvélemény-kutatások”. A polgármester közölte azt is, hogy miután értesült a múlt heti felmérés során keletkezett vitáról, egyeztetett a felmérést megrendelő Hock Zoltán (MDF) alpolgármesterrel. Ezután vezetőtársa visszavonta a felmérést. Hock Zoltán (MDF) a gazdálkodásért felelős alpolgármester az MTI megkeresésére nem reagált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik