Belföld

Fidesz: fájni fog a csomag

A Fidesz szerint a szombaton bejelentett kormányzati intézkedések drasztikusan növelik az emberek terheit, ártanak a gazdaságnak és csak ideig-óráig segítenek az államkassza helyzetén.

Varga Mihály alelnök, gazdasági kabinetvezető szerint a kormány a lehető legrosszabb irányba indult el, hiszen ezek az adóbevétel-növelő lépések lassítják a gazdaságot, rontják a versenyképességet és ezen keresztül csökkentik a beruházások számát, valamint a munkahelyteremtés lehetőségeit, összességében tehát ártanak a gazdaságnak.

Nem a 2010-es euró felé haladunk

Mint mondta, Magyarországon az állam amúgy is túl sok pénzt von el a vállalkozóktól és a lakosságtól, és a most bejelentett intézkedések 90 százaléka is a bevételnövelésről és nem a kiadáscsökkentésről szól. Ezzel a kormány újratermeli a problémát, egy időre ugyan stabilizálódni fog a költségvetés helyzete, másfél-két év múlva azonban ugyanez a gond áll majd elő – tette hozzá a politikus, aki szerint az intézkedések áldozata a magyar lakosság,valamint a hazai kis- és középvállalkozók lesznek. Az Orbán-kormány pénzügyminisztere szerint ezek az intézkedések nem az euró 2010-es bevezetése felé mozdítják az országot.

Fájni fog

Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője úgy véli, a “Gyurcsány-csomag” drasztikusan növeli a magyar emberekre nehezedő terheket, és “dacára minden hazugságnak és kommunikációs hókuszpóknak” a csomag igenis fájni fog Magyarországnak. A megszorító csomag munkahelyek ezreit veszélyezteti, és családok ezreinek megélhetését teszi kockára.

A magyar gazdaság két részre, egy sikeres külföldire és egy túlélésért küzdő magyar szektorra oszlik, s Gyurcsány Ferenc éppen ez utóbbit, a magyar kis-és középvállalkozókat “ültette hintába”.

Magyarázatot vagy bocsánatkérést!

Szijjártó szerint Gyurcsány Ferenc magyarázattal tartozik országnak, világossá kell tennie a bejelentett megszorító csomag pontos hatásait, és el kell mondania, hogy a választási kampányban miért beszélt sikeres, rendben lévő magyar gazdaságról.

Varga Mihály a kormányfő korábbi nyilatkozataira utalva szintén azt kérte Gyurcsány Ferenctől, legalább kérjen bocsánatot amiatt, hogy nem mondott igazat az ország helyzetével kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik