Belföld

SZDSZ: 2009-ben jön az egykulcsos adó

Az átmeneti intézkedések következményeként, a költségvetési egyensúly helyreállásával párhuzamosan az egykulcsos adórendszer megvalósul a ciklus végéig, a kormánykoalíció erről is megállapodott - közölte Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője.

“A megállapodás része az, hogy 2009-re, tehát az átmeneti időszak után egy áttekinthető, a jelenleginél jóval egyszerűbb, és egykulcsos adórendszer valósuljon meg” – mondta a liberális párt politikusa.

Hozzátette: a kormányfő által ismertetett összes változtatás az egységes, 20 százalékos adókulcs irányába mutat. Az SZDSZ az intézkedéscsomagban foglaltakat tudomásul vette, de feltételül szabta, hogy ezekkel párhuzamosan induljanak el a kormányprogramban szereplő reformok, amelyek az egészségügy, a közigazgatás, az önkormányzatok területét érintik, valamint folytatódjon az oktatás reformja is – mondta a szabad demokraták ügyvivője.

Horn Gábor aláhúzta, hogy a költségvetési egyensúly helyreállítása és a gazdasági növekedés folytatódása és felerősödése is olyan közös érdek, amelynek a lakosság is élvezi majd a következményeit, előnyeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik