Belföld

Leáll hétvégére a 2-es metró

Péntek este fél nyolctól hétfőn üzemkezdésig a 2-es metró teljes vonalán pótlóbuszok közlekednek, hétfőtől pedig csak az Örs vezér tere és az Astoria között járnak a metrók. A felújítás miatt több helyen a közúti forgalmi rend is megváltozik.

A felújítás idején metrópótló busz jár M2 jelzéssel a Moszkva tér és az Örs vezér tere között az Erzsébet hídon a Déli pályaudvar érintésével, és M2B jelzéssel szintén metrópótló autóbusz közlekedik a Moszkva tér és az Astoria között a Lánchídon keresztül. A BKV arra is felhívja az utazók figyelmét, hogy péntek este már a 2-es metró vonalán is pótlóbuszok közlekednek – csakúgy, mint a 4-es és a 6-os villamos vonalának a Blaha Lujza tér és a dél-budai végállomás közé eső szakaszán.

Június 10-étől, szombattól a már említett metrópótló járatok mellett a gyors 56-os autóbusz hosszabb útvonalon, az Erzsébet hídon keresztül az Astoria csomópontig jár, a 60-as autóbusz pedig módosított útvonalon, a Margit hídon keresztül a Nyugati pályaudvarig közlekedik. Ideiglenesen új járatként gyors 239-es jelzéssel autóbusz jár a Gazdagréti lakótelep és az Astoria között, valamint sűrűbben közlekedik a 4-es és a 6-os villamos. A Kossuth téri állomás környéke ezen a hétvégén a 2-es villamossal közelíthető meg.

A metrópótlás idején több helyen megváltozik a közúti forgalmi rend is: ideiglenes buszsávok segítik a metrópótló járatokat a Krisztina körúton, a Dózsa György tér és a Döbrentei tér között, az Erzsébet hídon Pestről Budára, valamint a Fő utcában, a Pala utca és a Clark Ádám tér között. A felújítás alatt a Rákóczi úti metrópótló visszafordulása miatt a Vas utcánál lévő szervizutat csak a BKV járművei vehetik igénybe, a területet a közúti forgalom elől lezárják, a taxiállomást áthelyezik. Az Astoria csomópontban a Kálvin tér felőli villamosperon végénél a Deák tér felől érkező BKV-buszok részére visszaforduló sávot alakítanak ki, így a Kálvin tér felé csak egy sáv használható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik