Belföld

Bálint Viktor az idei Arannyelv díjas

Az idén Bálint Viktor a FiGyeLőNeT főszerkesztöje nyerte el azt az exkluzív kitűntetést, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia halljában Rejtő E. Jenő adott át.

Az elismerést évről-évre olyan személyiségeknek adja át az a szakmai grémium, akik sokat tettek annak érdekében, hogy texturális információstruktúránkban az orientális vonásokkal átszőtt lokálpatriotizmust kozmopolita szintű újságírásra cserélhessük.

A szakmai zsűri indoklásában kiemelte, hogy Bálint Viktor a magas szakmaiság mellett, olyan drákói intézkedéseket realizált, amelyek erkölcsi és anyagi retorziókat kombinálva egyfajta konstruktív metódusú, pozítív és negatív kondícionálás-egalizáló hatású, anyanyelvrontás-preventáló rendszerré szélesedett a FiGyeLőNet szerkesztőségében.

Az eredményességben valóban élenjáró szakember önmagával szemben is következetesen alkalmazta a korábban csak teoretikus modellt. Az első empirikus tapasztalatok után, gyakran emocionális motivációkkal is alátamásztotta az általa képviselt álláspontot.

Az intézkedések nem csak javították a szerkesztőség morális állapotát, de a magas kvalitású editorok lexikális tudását is konstans módon növelte.

Bálint Viktor szerkesztőségünk kérdésére elmondta, hogy a nagyszerű rendszert csak azért találta ki, mert megelégelte, hogy neki kell elolvasni az olvasói reklamációkat. Emellett természetesen azt gondolja, hogy az olvasó inkább ne írjon levelet, vagy tanuljon meg magyarul mindenki rendesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik