Belföld

Velünk van a térerő?

Selmeczi Tibort azt hiszem, csupán egyetlen oldaláról ismeri a magyar közönség. Holott számos könyve látott napvilágot, köztük egy fiatalkori verseskötete, egy hócipős hírgyűjteménye, s most egy regénye, pontosabban a „három

A könyv hátoldalán olvasható a szerző szinopszisa saját művéről. A mulatságos cselekmény 2036-ban, pontosan harminc év múlva (vagy ma) játszódik egy békés családi (polgári) körben. Szerelem, barátság, betegség, merénylet – minden a hatalom előírásainak megfelelően. Ügyefogyott kisemberek nevetséges botladozása egy kaffkai világban, melynek részese lehet az olvasó is, aki a könyv elolvasása után – beleélve magát a korba – kijelentheti, hogy rosszabbul élünk, mint harminc (harmincnégy) éve. Ha a szerzőnek csupán egy pillanatra is sikerül nevetségessé tennie a várható elmebeteg jövőt (jelent), nem koptatta a tollát hiába. Akkor elmondhatja: „Na, ezt jól megcsináltam.”

A könyv, amely inkább színdarabszerűen mutatja be a jövő világát azonban inkább orvelli mint kaffkai, és isten mentsen meg bennünket, hogy mindez bekövetkezzék. V.F.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik