Belföld

Nem tartóztatták le Dávid Ibolya fiát

Az Index információi szerint hamisak azok a rágalmak, amelyek szerint Dávid Ibolya fiát Ausztráliában letartóztatták kábítószer birtoklásáért.

Nincs tudomása Magyarország ausztráliai nagykövetségének arról, hogy az ausztrál hatóságok őrizetbe vették volna Dávid Ibolya fiát, a Brisbane-ben tanuló ifj. Barbalics Miklóst – írja az Index. Ha egy magyar állampolgárt „megfosztottak volna személyes szabadságától az ausztrál hatóságok, arról értesíteniük kellett volna a nagykövetséget, illetve ifj. Barbalics esetében a sydney-i konzulátust” – mondta Bozsik Béla canberrai konzul az internetes lapnak.

Bozsik szerint a hatóságok csak akkor nem tájékoztatják a magyar illetékeseket a letartóztatásról, ha a letartóztatott határozottan megtiltja a tájékoztatást. Ezt Bozsik „eléggé életszerűtlennek” tartja.

Az ausztráliai magyar nagykövetséget Dávid Ibolya hatalmazta fel a fiával kapcsolatos értesülések nyilvánosságra hozatalára, hogy tisztázza a családját ért vádakat, amelyek az utóbbi napokban e-mailben és sms-ben terjednek, és amelyek forrásaként az MDF elnöke a Fideszt tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik