Belföld

Külföldi visszhang a választásról

Egyes külföldi lapértesülések konzervatív többségről számolnak be a magyar választásokkal kapcsolatban.

A Bloomberg hírügynökség budapesti tudósításában azt írja, hogy a Fidesz az élre tört a választásokon. Az ausztrál ABC – a Reuters hírügynökség jelentését átvéve – szintén a Tárki felmérését ismertette, bár ők már kijelentő módban írták, hogy a Fidesz nyert.

A brit BBC egyik legelismertebb tudósítója, Nick Thorpe azt emeli ki, hogy az idei Magyarország első választása azóta, hogy az ország az Európai Unió tagja lett. A riporter kiemelte, hogy az országnak alapvető reformokra van szüksége annak érdekében, hogy a magyarok a terveknek megfelelően 2010-ben bevezethessék az eurót.

Németországban a magyar választásokat lesöpörte az a hír, mely szerint egy videófelvételen német túszaik megölésével fenyegetőzött egy terrroristacsoport. Az osztrák Der Standard internetes kiadása azonban címoldalon közli a Tárki kétszázalékos fideszes előnyt prognosztizáló felmérését – a TV2 értesüléseire hivatkozva. Tudósításukban hozzáteszik, hogy magyar viszonyokban rendkívül sokan járultak az urnákhoz.

A kínai Xinhua hírügynökség eddig még csak a választások megkezdéséről adott tudósítást, ez valószínűleg az időeltolódásnak tudható be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik