Belföld

Lehazaárulózták Gyurcsányt

Egy tizenöt fős csoport bekiabálásokkal és füttyszóval zavarta meg a miniszterelnök ünnepi beszédét a Nemzeti Múzeumnál. A kormányfő beszédben kiemelte: a forradalom és a rendszerváltás testvérek.

Zsúfolásig megtelt a Nemzeti Múzeum kertje az 1848-1849-es forradalom alkalmából rendezett ünnepségen. A tömeg nyugodtan várt az ünnepi beszédet tartó Gyurcsány Ferencre. A miniszterelnök – akinek biztonságát a múzeumnál több mesterlövész is vigyázta – megérkezésekor azonban egy tizenöt fős,  árpádsávos zászlót lobogtató csoport kifütyülte, felszólalását bekiabálásokkal zavarta meg. A FigyelőNet helyszíni tudósítója elmondta, hogy a rendzavarók között több tíz-tizenkét éves gyermek is volt, de három, jól öltözött és ápolt vezérszónok volt a leghangosabb. Közülük az egyik „ugatott”, a többiek „Nem tudunk megélni”, „Vesszen Gyurcsány”, „Tolvajok ezek mind”, „Hazaáruló” és „Sintér Gyurcsány” felkiáltásokkal kommentálták a miniszterelnök ünnepi beszédét.

Kisebb vita is kialakult, ugyanis több idős ember a kormányfő védelmére kelt: „Eljöttök ugatni a nemzeti ünnepen? Ti vagytok hazaárulók, csőcselék.” A bekiabálók a FigyelőNet kérdésére elmondták: nem a Fidesz küldöttei. 
 
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 158. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a kormányfő egyebek között arról beszélt, hogy „rendszerváltás és forradalom testvérek”, és tévednek azok, akik azt mondják, hogy a köztársaság csak ruha, cicoma a nemzet testén, mert a „köztársaság mi vagyunk”. Szabadság, jóhiszeműség, nyitottság vagy ribillió – ez a kérdés, válasszatok –  tette hozzá Gyurcsány Ferenc. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik