Belföld

Orbán fogadta Israel Singert

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Parlamentben szerdán fogadta Israel Singert, a Zsidó Világkongresszus elnökét, aki a Németországgal Szembeni Zsidó Anyagi Követelések Konferenciájának igazgatótanácsi ülésén vett részt Budapesten.

Az amerikai székhelyű szervezet igazgatótanácsa az utóbbi napokban ülésezett – megalakulása óta most először – Budapesten. A magyar zsidóság helyzetét áttekintő parlamenti megbeszélésen részt vett Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke, Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója és Fónagy János, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Feldmájer Péter az MTI-nek elmondta: a Németországgal Szembeni Zsidó Anyagi Követelések Konferenciája az ’50-es évek eleje óta tárgyal Németországgal a zsidók II. világháborús kárpótlásának kérdéseiről. A szervezet a 90-es évek elejétől jelentős segítséget nyújt a régió zsidóságának – tette hozzá. Israel Singer az MTI értesülése szerint találkozott Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével és Kiss Péter kancelláriaminiszterrel is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik