Belföld

72 órán belül be kell fejezni a veszélyelhárítást a Hild-házon

A VI. kerületi Hild-ház veszély-elhárítási munkálatait 72 órán belül be kell fejeznie a kivitelezőnek, de ez nem jogosítja fel az épület egyéb szerkezeteinek elbontására - áll a XIII. kerületi polgármesteri hivatal építési ügyosztályának határozatában.

A kivitelező a Király utca 40. szám alatti ingatlan életveszélyes állapotú szerkezeteinek elbontását követően a területről köteles levonulni és annak biztonságos őrzéséről gondoskodni – hívja fel a figyelmet az ügyben hatóságként kijelölt hivatal hétfőn kiadott határozatában. A határozat értelmében a szabálytalan bontásért akár félmillió forintig terjedő bírságot vethetnek ki, ismételt eljárásban akár többször is.

Az épület elbontását ellenző Óvás! egyesület korábban sajtótájékoztatót hívott össze, ahol olyan fényképeket mutatott be, amelyeken szerkezeti elemek megbontása látható. Az épület megőrzése mellett emelte fel szavát Bozóki András kulturális miniszter, továbbá Demszky Gábor főpolgármester is. Utóbbi az MTI-vel azt közölte: kezdeményezi a közgyűlésben, hogy rendeljenek el a területre változtatási tilalmat. A közigazgatási hivatal március 2-án helyszíni bejárást tartott és megállapította, hogy az épületen többletbontás nem történt, eddig az épület 20 százalékát bontották el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik