Belföld

Kövér: „Tetszettünk volna demokráciát csinálni”

„Tetszettünk volna legalább demokráciát csinálni az elmúlt 16 évben" – mondta Antall József legendás kijelentésére – „Tetszettek volna forradalmat csinálni" – hajazva Kövér László hétfőn, szülővárosában, Pápán.

A Fidesz országos választmányának elnöke emlékeztetett arra, hogy már 1990-ben is a választópolgároknak csak 54 százaléka ment el szavazni, s abból is 13 százalék a kommunistákra „tetszett szavazni”. Kövér László szerint ami a múlt lezáratlanságát szimbolizálja – például az ügynökügyek – „itt van a nyakunkban”.

A lakossági fórumon hangsúlyozta, hogy Antall József nem csinálta meg a „tavaszi nagytakarítást”, de – tette fel a kérdést – vajon hányan álltunk ki elé, hogy ezt meg kell tennie? Kimentünk-e a Szalay utcába, amikor Magyar Bálint “megszavaztatta a parlamenttel azt a döntést, hogy megtiltotta a pedagógusoknak, hogy elmondják nekünk, szülőknek, ha valami baj van a gyerekkel?” – kérdezte Pápa művelődési házában összegyűlt hallgatóságát.

Kövér László szerint „a kutya sem fog a mi érdekeinkért sírni, ha mi nem védjük meg magunkat”. Mint mondta, „vegyünk egy nagy levegőt, álljunk a sarkunkra, és viselkedjünk úgy, mint hogy ha ez az ország a mienk lenne”. A politikus hangsúlyozta: számára Magyar Bálint oktatási törvénymódosítása volt az utolsó előtti csepp a pohárban. Az utolsó pedig – tette hozzá – az, hogy egy miniszterelnök azt merje mondani a gyerekeinknek, talán jobb lenne, ha elmennének az országból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik