Belföld

Űrhajóst indít az MDF

Az MDF bemutatta jelöltjét, Farkas Bertalan űrhajóst, akit Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös számú, baktalórántházi választókerületében indít – közölte Várkonyi István, a párt szabolcsi elnöke.

A politikai szerepet vállaló volt asztronauta elmondta: Dávid Ibolya, az MDF elnökének felkérésére mondott igent, mert az MDF programja szimpatikus számára, a párt ugyanis láthatóan szakítani akar az elmúlt tizenöt év parlamenti acsarkodásával, és nem ellenségeket keres, hanem partneri kapcsolatra törekszik elképzeléseinek valóra váltásához. Farkas Bertalan hangsúlyozta: jól ismeri választókerületének és az országnak a gondjait, tudja, milyen szükséges változtatásokhoz kell hozzájárulnia, ha megválasztják.

Várkonyi István, az MDF szabolcsi elnöke arról tájékoztatott, hogy a párt aktivistái most kezdték az ajánlószelvények gyűjtését a választókörzetben, és a hét végére meglesz a szükséges mennyiség. A baktalórántházi választókerületben Farkas Bertalan ellenfele Gazda László (MSZP), a megyei önkormányzat elnöke, a párt listás országgyűlési képviselője, Kiss Gyula (SZDSZ), Demecser polgármestere és Papcsák Ferenc (Fidesz), ügyvéd, az ellenzéki párt jelenlegi egyéni országgyűlési képviselője lesz áprilisban. A körzetben a legutóbbi, 2002-es választáson Papcsák Ferenc nyert 17 100:13 748 szavazataránnyal Gazda László ellen.

A többi szabolcsi szavazókörzet közül a nyíregyházi 1-es választókerületben Turcsik László önkormányzati intézményigazgató, a 2-es számúban Helmeczy László ügyvéd, a megyei önkormányzati közgyűlés volt elnöke, a tiszavasváriban Várkonyi István, megyei pártelnök, a nagykállóiban Juhász Zoltán, Nagykálló polgármestere, a nyírbátoriban Petróczki Ferenc ügyvezető igazgató, a város volt polgármestere, a kisvárdaiban Gyüre Lajos agrármérnök, a vásárosnaményiban Albi István igazgatótanácsi elnök, a mátészalkaiban Szilágyi Dénes, a megyei önkormányzati közgyűlés alelnöke, míg a fehérgyarmatiban Erdős Tamás, Csenger alpolgármestere lesz az MDF jelöltje.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik