Belföld

Demszky vitára hívta Orbánt

Demszky Gábor nyilvános vitára hívta Orbán Viktort, a pártelnök Budapestre vonatkozó legfrissebb ígéretei miatt – olvasható a főpolgármester közleményében.

A dokumentum szerint a főpolgármester meglepőnek tartja a Fidesz elnökének múlt csütörtöki azon kijelentését, hogy „ha a fővárosiak visszaengedik a miniszterelnöki székbe, akkor sínre teszi a 4-es metrót”. Demszky Gábor szerint a 4-es metró ügye sínen van Orbán Viktor nélkül is, sőt a budapestiek többségével együtt úgy véli, hogy valójában Orbán Viktor nélkül van sínen. A főpolgármester egyebek közt emlékeztet arra is, hogy a volt miniszterelnök az elveszített 2002-es önkormányzati választások után állítatta le a metróberuházást. Felidézi Orbán Viktornak azt a kijelentését is, miszerint a metró a gazdag országok luxusa.

Orbán Viktor korábbi véleményének megváltozása, metrópártivá válása kapcsán Demszky Gábor két dologra következtet: vagy Orbán Viktor felejtette el, miként politizált a budapestiekkel szemben, vagy azt szeretné, ha a budapestiek felejtenék ezt el. A fővárosi polgárok tisztánlátása érdekében a főpolgármester arra kéri politikustársát, hogy a nyilvánosság előtt vitassák meg, mit is tett kormányfőként a budapestiekkel. Egy ilyen vita alapján mindenki eldöntheti, hogy mennyire hitelesek Orbán Viktor Budapestre vonatkozó legújabb ígéretei – jegyzi meg levelében a főpolgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik