Belföld

Gyurcsány: fontos a hatékony munkaügyi ellenőrzés

A jövőben az eddigieknél is összehangoltabban kell végezni a munkaügyi, adóügyi, idegenrendészeti, vámügyi és társadalombiztosítási ellenőrzéseket – mondta szerdán Gyurcsány Ferenc.

Ennek érdekében a következő napokban egyeztető tárgyalást tartanak az egyes hatóságok vezetői tette hozzá a miniszterelnök az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőségen tett látogatását követő sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök elmondta: ha kell, jogszabály-változtatással, az intézményi együttműködés erősítésével oldják meg ezt a feladatot, erre átfogó program készül. Az sem mindegy, hogy a munkáltatókat külön-külön, vagy egyszerre, egyeztetett terv alapján keresik fel az ellenőrzést végzők – tette hozzá.

A miniszterelnök szólt arról is: keresik a módját, hogy ellenőrzési pótlék bevezetésével vagy más módon elismerjék a munkaügyi ellenőrzéseket végzők embert próbáló munkáját.


Képünkön Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Papp István elnök sajtótájékoztatót tart, miután részt vett az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség igazgatói értekezletén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik