Belföld

Gyurcsány-cégek: újabb feljelentés

A Magyar Nemzet információi szerint csütörtökön három fideszes országgyűlési képviselő ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Nomentana Kft. ügyében a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Répássy Róbert, Szijjártó Péter és Deutsch-Für Tamás feljelentésüket közhiteles dokumentumokkal támasztották alá. Ezekből szerintük megállapítható: Gyurcsány Ferenc ügyvezető igazgatóként – Nomentana Pénzügyi Tanácsadó Kft. néven – a cégbíróságon be nem jegyzett, azaz nem létező céget működtetett jogellenesen 1993 szeptembere és 1995 decembere között. Ez a társaság törvénytelenül használta a bejegyzési eljárás során megszerzett adószámot, társadalombiztosítási törzsszámot és statisztikai számot. 1996 januárjában Gyurcsányék létrehoztak – szintén Nomentana Pénzügyi Tanácsadó Kft. néven – egy másik gazdasági társaságot. Ezt a céget a cégbíróság a cégnyilvántartásba bejegyezte.

A nem létező és a valódi Nomentana Kft. egymástól teljesen különböző, önálló jogi személy volt, mivel eltérőek voltak a cégbejegyzési számaik, a székhelyeik, a tulajdonosaik és az ügyvezetőik is. A valódi Nomentana Kft. – azért, hogy a hatóságok ne vegyék észre a nem létező Nomentana Kft. több évig tartó törvénytelen működését – megpróbálta úgy feltüntetni, hogy a két cég egy és ugyanaz a társaság. A valódi Nomentana Kft. ahhoz, hogy ezt végre tudja hajtani, a hatóságok által vezetett közhiteles nyilvántartásokba a nem létező Nomentana Kft. azonosító számait jelentette be, majd az ezeket tartalmazó közokiratokat sajátjaként küldte meg a hatóságoknak. A Nomentana Kft. több mint hét évig folyamatosan használta és felhasználta fantomtársa azonosító jegyeit, és ennek alapján a hatóság valótlan adatokat, tényeket jegyzett be a közhiteles nyilvántartásokba.

Az ügyészséghez forduló képviselők szerint a Nomentana Kft.-nek ez a magatartása megvalósítja a büntető törvénykönyv szerinti közokirat-hamisítás bűntettét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik