Belföld

Nem Demszky szedette le a Budapest Riport-plakátokat

Demszky Gábor főpolgármester helyteleníti, hogy a Budapesti Riportnak az ő arcképével megjelenő plakátjait leszedette a főváros tulajdonában lévő BKV Rt. – hangzott el a HírTV-ben vasárnap.

A vasárnap megjelent ingyenes lap tulajdonosait a plakátokat ragasztó alvállalkozó értesítette arról, hogy a BKV szedette le a reklámanyagot. A BKV főosztályvezetője, Kotulyák Tamás e-mail-ben úgy fogalmazott: a társaság területén semmiféle Demszky Gáborral kapcsolatos kampány ne jelenjen meg, amennyiben kikerültek ilyen plakátok, úgy azokat sürgősen le kell szedetni – hangzott el a kereskedelmi televízióban.

Schimmer Erzsébet, a BKV sajtóreferense elmondta: a közlekedési vállalat üzleti alapon mérlegelt, és úgy látta, hogy a BKV tulajdonosával kapcsolatban megjelenő bármiféle negatív megítélést sugalló reklám az nemcsak a tulajdonos, hanem a saját érdekeit is sérti.

Demszky Gábor a HírTV-ben cáfolta, hogy személyesen kérte volna a plakátok eltávolítását a BKV-tól. „Az ilyen állításokat igazolni kell, bizonyítani kell, természetesen nem igaz. Olyannyira nem igaz, hogy én magam helytelenítem, hogy a BKV által tulajdonolt Peron Kft. így intézkedett” – mondta a főpolgármester.

Az ATV-ben Demszky Gábor azt hangsúlyozta, hogy nagyon-nagyon bízik a választókban, akik nem akarják, hogy visszajöjjenek politikai ellenfelei, azok, „akik elbújnak most Magyar Vizsla mögé, Budapest Riportnak a kiadója mögé, lejárató újságokat adnak ki, plakátháborút folytatnak ellenem”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik