Belföld

Eörsi Mátyás szerint Mécs Imre áruló

Mécs Imre megvásárolt egy biztos mandátumot egy szavazatért - véli a köztársaságielnök-választásra utalva Eörsi Mátyás SZDSZ-es képviselő a liberális párt alapító tagjáról annak kapcsán, hogy Mécs az MSZP országos listáján indul. Mécs cáfolta Eörsi állítását és sunyi mocskolódásnak minősítette az események közti párhuzamot.

Mécs Imre megvásárolt egy biztos mandátumot egy szavazatért – írja honlapján a köztársaságielnök-választásra utalva Eörsi Mátyás. A szabad demokrata képviselő arról fejtette ki álláspontját, hogy a liberális párt alapítója az MSZP országos listáján indul a választásokon. A honatya úgy fogalmaz: Mécs Imre “elmondása szerint az MSZP ajánlata a listán való szerepeltetésről azt követően hangzott el, hogy (…) Szili Katalin mellett szavazott. Csakhogy a hírek ennek ellentmondanak.”

Mécs Imre a Népszava kérdésére határozottan cáfolta Eörsi állítását. Mint mondta: a szavazás előtt soha nem beszélt ilyesmiről, csak azután döntötte el, hogy az MSZP országos listáján indul, amikor az SZDSZ vezetése nem egyezett bele abba, hogy közös jelöltként induljon a budapesti I. számú választókerületben. Mécs korábban tudatta azt is, hogy szabad demokrata párttagságát öt évre felfüggeszti.

„Bár igaz, hogy Mécs Imre most elárulta pártját, igaz, hogy az élet összehasonlíthatatlanul nagyobb érték, mint az országgyűlési képviselőség, ám mégis szögezzük le, hogy Mécs Imre az 1956 utáni fogságban nem árult el senkit. Történelmi tény, hogy amikor Mécs Imrét kiengedték a siralomházból, már nem volt kit feladni – akiket fel lehetett volna adni, azokat már felakasztották…”– írja Eörsi.

Sajnálom, hogy az eddig igazabbnak és bölcsebbnek gondolt Eörsi Mátyás ilyet ír – mondta Mécs, majd kétértelműnek és sunyi mocskolódásnak minősítette az események között vont párhuzamot.

A Népszava megkeresésére Eörsi Mátyás nem kívánta kommentálni a leírtakat, és nem kívánt reagálni Eörsi írására az MSZP szóvivője sem. Nyakó István azt mondta: megtiszteltetés, hogy Mécs Imre – aki 1956 szimbóluma a parlamentben – az MSZP színeiben indul a választásokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik