Belföld

Szlovénia újra fogad kamionokat

Éjfélkor megszűnt a kamionstop Rédicsnél, de Szlovéniában kötelező a hólánc és a téli gumi. Ezeket megkövetelik egyes osztrák és horvát átkelőnél is.

A határőrség pénteki közleménye szerint pénteken 0 órától a rédicsi közúti határátkelőhelyen a szlovén hatóságok a megfelelő téli felszereltséggel, ütemezve – 15 percenként öt kamion – léptetik be a kamionokat. Az éjjel és a reggeli órákban sem volt nagy kamionforgalom, a határátkelőhelynél nem kellett várakozni. Az átkelőhöz közeli parkolókban és az utak mentén azonban sok kamion parkol a nehezen járható utak mentén.

Szlovéniában kötelező a téli gumi használata és a hólánc megléte, ezeket a határátkelőknél mindenütt ellenőrzik. Ausztriában is számos határátkelőhelyen ellenőrzik a hólánc meglétét a határátlépésnél.

Horvátországba Udvarnál és Barcsnál a horvát hatóságok csak hólánc megléte esetén engedik belépni az autósokat, a többi határátkelőhelynél egyelőre nincs korlátozás.

A magyar közúti határátkelőhelyek megközelíthetőek. A határon átnyúló nemzetközi vasútforgalomban az osztrák vasúti átkelőhelyeknél 50-60 perces késéseket tapasztalt a határőrség az elmúlt 12 órában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik