Belföld

Orbán a V2006 megszavazását kérte

Orbán Viktor az év utolsó ülésnapján a Fidesz által benyújtott Változás 2006 program megszavazására buzdította a parlament tagjait, majd békés új esztendőt kívánt képviselőtársainak és a kedves miniszterelnöknek.

Orbán Viktor idei utolsó napirend előtti felszólalásában a Változás 2006 elnevezésű, a párt által eddig benyújtott törvényjavaslatokból álló csomag megszavazását kérte a képviselőktől. A pártelnök elmondta: benyújtották a nemzeti vagyonszerződésre vonatkozó javaslatukat azért, hogy ne lehessen eladni gyermekeink jövőjét; a nemzeti garanciatörvényt, hogy az olyan jó dolgokat, mint a 13. havi nyugdíj vagy családi pótlék, mindenképpen biztosítsa az országgyűlés; felléptek a luxusprofit és – a munkahelygarancia-törvénnyel – a körbetartozás ellen.

Orbán Viktor ennek a csomagnak a megszavazására buzdította képviselőtársait. Hangsúlyozta: a költségvetési törvényhez módosító indítványokat nyújtottak be a Változás 2006 csomagnak megfelelően, így az Országgyűlés hétfőn szavazhat – többek között – olyan elemekről, mint az áfa eltörlése a ki nem fizetett számlák esetében, vagy a gyógyszerár szabályozása, hogy ne emelkedhessen az inflációnál nagyobb mértékben.

A Fidesz elnöke beszéde végén sok erőt, jó egészséget és nyugalmas, békés új esztendőt kívánt a parlament minden tagjának, és a – mint fogalmazott – kedves miniszterelnöknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik