Belföld

Fodor: az SZDSZ nélkül a Fidesz nyer

A koalíció választási győzelmének az SZDSZ jó szereplése a feltétele – jelentette ki Fodor Gábor. A politikus a leszögezte, hogy pártja jövőjét egy szabad demokrata-szocialista koalícióban képzeli el.

Ha az SZDSZ jól szerepel, a koalíció győzni fog, újra kormányt alakít. Ha az SZDSZ nem jól szerepel, akkor hiába a szocialista pártnak az esetleges jó szereplése, nem fog tudni újra koalíciót alakítani, nem fog tudni újra kormányt alakítani – mondta a párt ügyvivője, amikor csütörtökön Egerben bemutatta a szabad demokraták Heves megyei jelöltjeit.

A szabad demokraták elmúlt négy évben elért eredményei között említette a kényszersorozás megszüntetését és a hivatásos haderő felállítását, illetve annak az oktatáspolitikának a kialakítását, amely arra törekszik, hogy a közoktatásban gyerek és gyerek között a származása miatt ne legyen különbség.

A politikus a továbbiakban leszögezte, hogy az SZDSZ a jövőjét egy szabad demokrata-szocialista koalícióban képzeli el. Azért fogunk harcolni, hogy a szocialista-liberális koalíció győzzön, sikert arasson a választásokon – fűzte hozzá.

A politikus hangsúlyozta: az SZDSZ azoknak a támogatására számít, akik fontosnak tartják az olyan liberális értékeket, mint a szabadság és a hiteles politizálás akkor, amikor a nagyotmondás időszakát éljük. Ez utóbbi versenyben az SZDSZ nem kíván részt venni – mondta Fodor Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik