Belföld

December 15-ig igényelhető az idén diákhitel

Idén itt az utolsó alkalom azoknak, akik idáig még nem igényeltek diákhitelt. Még 7 napig, 2005. december 15-ig lehet leadni az őszi szemeszterre vonatkozó diákhitel-igényléseket. Aki ezt a határidőt lekési, már csak a jövő félévre kérhet diákhitelt.

A vonatkozó jogszabály szerint csak az a jogosult juthat hozzá az őszi szemeszterre esedékes diákhiteléhez, aki legkésőbb december 15-ig beadja az igényléshez szükséges papírokat a kijelölt postahivatalokban, illetve az együttműködő bankok, takarékszövetkezetek kijelölt fiókjaiban. Aki ezt a határidőt lekési, végérvényesen elveszti a jogát az aktuális őszi szemeszterre esedékes kölcsönre, és igénylése csak a tavaszi szemesztertől lesz érvényes – áll a Diákhitel Központ Rt. közleményében.

A diákhitel első kifizetése mindig visszamenőleg történik. Így azok az új igénylők, akik 2005. december 15-ig még leadják igénylésüket, 2006. január 13-án, az őszi szemeszter utolsó kifizetési napján a teljes őszi félévre járó (öthavi) kölcsönükhöz egy összegben juthatnak hozzá, amely az igényelt összegtől függően akár 150 ezer forint is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik