Belföld

Újabb népszavazást kezdeményez az MVSZ

Újabb népszavazást kezdeményez a Magyarok Világszövetségének elnöksége a magyar állampolgárságról - jelentette be hétfőn este a budapesti Kossuth téren tartott nagygyűlésen Patrubány Miklós. A gyűlés néhány száz résztvevője ezután példátlan rendőri biztosítás mellett Gyurcsány Ferenc kormányfő házához indult.

A nemzeti erők között egyetértés alakult ki a népszavazást illetően: az Országgyűlés alkosson törvényt a trianoni békediktátummal elszakított területek magyarjainak magyar állampolgárságáról – emlékeztetett beszédében Patrubány Miklós. A Magyarok Világszövetsége (MVSZ)
Újabb népszavazást kezdeményez az MVSZ 1

A Magyarok Világszövetsége által szervezett megemlékezés a Kossuth téren (fotó: MTI)

elnöke szerint ilyen irányúÚjabb népszavazást kezdeményez az MVSZ 2 ígéretet tett 1989-ben valamennyi “rendszerváltó” párt és szervezet, de megvalósítását az elmúlt 15 évben sem kormányzati, sem ellenzéki helyzetből nem kezdeményezte egyikük sem. Patrubány Miklós a nagygyűlésen közölte: a szövetség 22 vezetője esküt tett a Parlamentben a Szent Korona előtt – írja az MTI.

A nagygyűlésen Dobos Attila műsorvezető, a Nemzetőr című lap kiadója bejelentette, hogy az előzetes tervekkel ellentétben nem szólal fel Böjte Csaba ferences atya. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, aki árva gyerekekről gondoskodik, azt üzente: olyan nyomás alá helyezték, hogy nem vehet részt a rendezvényen, “mert énnekem sok száz árvának a sorsa felett kell gondoskodnom és félek, megvonják tőlem a pénzt”.

Kocsis Imre, a Lelkiismeret ’88 Csoport vezetője az egybegyűlteket arra kérte, hogy együtt vonuljanak Gyurcsány Ferenc miniszterelnök budai háza elé. A résztvevők egy része a Margit hídon át elindult Buda felé.


Példátlan rendőri biztosítás – óriási dugó


A kormányfő lakásához induló néhány száz embernek a rendőrség egy forgalmi sávot biztosított a Margit-hídon. A FigyelőNet helyszíni tudósítója elmondta: példátlanul erős volt a rendőri jelenlét, és az autósoknak mintegy 40 percükbe került a hídon való átjutás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik