Belföld

Függvényekkel kormányoznak Lőrincen NE TEDD KI

A pestszentlőrinci önkormányzatban már függvénnyel számolják ki, hogy valaki sürgős krízishelyzetben van-e, és szüksége van-e segítségre.

A hazánkban egyelőre ritkán használt tudományos módszer Erdélyi László nevéhez fűződik. Az eredetileg matematikatanár végzettségű Erdélyi két ciklusban is képviselő volt az SZDSZ területi listájáról bekerülve. Precíz munkájával egészen az alpolgármesterségig vitte, de nyolc év után kibukott a testületből, mert nem kapott elég szavazatot. A tanár úr azonban nem mondott le a közügyek szolgálatáról, és az oktatási iroda vezetője lett a hivatalos nevén „Főváros XVIII. kerület, Pestimre-Pestszentlőrinc Polgármesteri Hivatal” kebelén belül. De ez közel sem volt elég a közben matematikatanári hivatását is folytató Erdélyinek. Idén december elsején hirtelen összevonták a vagyongazdálkodási és az üzemeltetési irodát. A vagyongazdálkodási iroda eddigi vezetője Xavér Ypszilonka előző este tudta meg, hogy másnaptól nem ő vezeti az irodát.

Erdélyi alpolgármestersége idején fogadta el a testület azt a rendeletet, amely a kerületben lakó szerencsétlen sorsú emberekkel foglalkozik. Ebben a tudományos testület egy függvényt állított fel, hogy ki is számít krízishelyzetben lévőnek. Az általános meghatározás szerint krízishelyzetben az van, aki nem tud fűteni, nem tudja magát ellátni, vagy valami. Erre Pestlőrincen ezentúl az itt található képlet gondoskodik arról, hogy valakiről megállapítsák, meg fog-e fagyni télen, illetve hogy mennyi pénzre van szüksége ennek elkerülésére.


Erdélyiről a testületben az a hír járja, hogy nem ez lesz az egyetlen függvényekkel megtűzdelt rendelet, mert „ő egy precíz ember”.

Erdélyi nem kívánta kommentálni az ügyet.

A kerület polgármestere, a szocialista párti Mester László szerint Erdélyi kitűnő szakember, akinek a munkájára a testületnek ezentúl is nagy szüksége van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik