Belföld

Eltemették Urbán Árpádot

Eltemették az egy hete vadászbalesetben elhunyt szocialista képviselőt.

Szombaton Balassagyarmaton örök nyugalomra helyezték Urbán Árpádot, az MSZP vadászbalesetben elhunyt képviselőjét. Urbánt úgy őrzi meg szűkebb pátriája, Balassagyarmat lakossága az emlékezetében, mint a Civitas Fortissima, vagyis a legbátrabb város cím egyik kivívóját – mondta Hiller István, az MSZP elnöke.


Hiller szerint Urbán Árpádnak lételeme volt a közösség, legyen az egy iskolai osztály, egy labdarúgó csapat, vagy az Országgyűlés egyik frakciója.


Az elhunyt képviselőt elkísérte utolsó útjára Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke; a temetésen, amelyen több ezer ember búcsúzott tőle, valamennyi parlamenti párt képviseltette magát.


A kormánypárti politikus november 26-án vadászbaleset következtében vesztette életét. A 63 éves Nógrád megyei országgyűlési képviselőre bátyja lőtt rá vadászat közben, Urbán Árpád a kórházban elhunyt.


Urbán Árpád terjesztette be a parlamentben azt a törvényjavaslatot, amelynek megszavazásával az Országgyűlés idén májusban hivatalosan is Balassagyarmatnak adományozta a Civitas Fortissima címet. A balassagyarmati lakosok és a környéken állomásozó katonaság 1919. január 29-én megállították a Magyarországra betörő cseh csapatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik