Belföld

Meghalt a vadászaton meglőtt képviselő

Meghalt a kórházban Urbán Árpád Nógrád megyei országgyűlési képviselő, akit vadászat közben lőtt meg saját testvére szombaton.

Urbán Árpád szocialista politikust, a balassagyarmati választókerület képviselőjét azonnal a városi kórház intenzív osztályára szállították, de nem tudták megmenteni az életét – közölte Kaszás Ottó, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A 63 éves Urbán Árpádot 73 éves bátyja lőtte meg a Balassagyarmat és Érsekvadkert közötti vadászterületen. A szóvivő közlése szerint a testvérek nem látták egymást, miközben hajtották a vadakat. Amikor a vaddisznók kiszaladtak a földútra, az idősebb testvér oldalra fordulva lőtt, és öccsét találta el.

Az Országgyűlés, az MSZP és az MSZP frakció is saját halottjának tekinti az elhunyt képviselőt, Lendvai Ildikó és Hiller István közös közleményben fejezte ki megrendülését. A frakcióvezető és a pártelnök úgy fogalmazott: Urbán Árpád halálával súlyos veszteség érte a szocialista pártot, amelynek 1989-től tagja és elkötelezett politikusa volt. A veszteségben és a fájdalomban osztozik a képviselőcsoport, hiszen Urbán Árpád személyében olyan barátot, szövetségest, kollégát vesztettek el, aki oktatási és sport szakemberként mindvégig a nehéz helyzetben élő gyerekek, fiatalok esélyeinek javításáért lépett fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik