Belföld

Orbán Viktor százezer önkéntessel ellensúlyozna

A Fidesz nem kezdte el választási kampányát, csak a felkészülés időszakában van. Orbán Viktor a Vasárnapi Újságban elmondta, hogy egyik fő feladat 100 ezer önkéntes segítő összegyűjtése, akik majd ellensúlyozhatják a torz médiaviszonyokat.

Az egész mostani akció-sorozatunknak a szíve közepe, és ezen múlik majd a választási siker is meggyőződésem szerint, hogy mennyi velünk érző, azonos értékeket valló, és tettre kész polgár vállalkozik arra, hogy önkéntes segítő, a kampány aktív résztvevője legyen – mondta a Fidesz elnöke a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában, amelynek még pénteken adott interjút.

A pártelnök egyben megerősítette, hogy a Fidesz azt követően kezdi meg kampányát az országgyűlési választásokra, miután a köztársasági elnök kihirdeti a választások időpontját. Arra a kérdésre válaszolva, hogy valóban 100 ezer önkéntesre számítanak azt válaszolta: “ez az alsó határ”. Mint mondta, az önkénteseken keresztül szeretnék elérni Magyarország polgárait, mivel a médiában nem reménykedhetnek. Nekünk a torz magyar médiaviszonyokat, a polgárok aktivitásával, önkéntességével odaadásával kell ellensúlyoznunk, ez az egyetlen esélyünk – mondta Orbán Viktor. A választási program kapcsán hangsúlyozta: Magyarországnak új gazdaságra, új államra és új politikára van szüksége, s arra, hogy 2006 a változás éve legyen.

Mi össze szeretnénk gyűjteni az összes programot, amelyek már elkészültek Magyarországon, amelyeket felajánlanak nekünk és amit fontosnak érzünk, és ebből egy programszövetséget fogunk létrehozni – mondta. A pártelnök megismételte, hogy a Fidesz célja a teljes foglalkoztatottság elérése, amit adókedvezményekkel tart elérhetőnek.

Orbán Viktor szerint a kormány három éve rendszeresen tudatosan félrevezeti az uniót: szándékosan hamis adatokat közöl arról, hogy mennyi pénz hiányzik a magyar költségvetésből. Ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy személyesen kérte az Európai Parlament és a bizottság illetékeseitől, hogy ezért ne büntessék a magyar embereket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik