Belföld

Gyurcsány: átverés a családi adókedvezmény

A legnagyobb szociális átverésnek nevezte a családi adókedvezményen alapuló családtámogatási rendszert Gyurcsány Ferenc egy lakossági fórumon, és bejelentette, hogy a Száz lépés programban a fogyatékkal élők helyzetének javítása kerül sorra.

A Miniszterelnök Budapest XX. kerületében egy lakossági fórumon elmondta, hogy 1998 és 2002 között az alacsony jövedelmű háromgyermekes családok 22 ezer forintot veszítettek évente, míg a kétgyermekes családok 17 ezer forintot veszítettek a családi adókedvezményen alapuló családtámogatási rendszerrel. Ugyanezen idő alatt a háromgyermekes, nagy jövedelmű családok 92 ezer forintot nyertek, míg a kétgyermekesek 26 ezer forintot. Elmondta: ez a családtámogatási rendszer olyan “pénzpumpa”, amely az alacsonyabb jövedelmű családoktól vett el pénzt, és a nagyobb jövedelműeknek adta.

Gyurcsány Ferenc szerint ebbe fog az ellenzék a választáson belebukni, mivel nem állhat elő egy olyan családtámogatási rendszerrel, amely az alacsonyabb jövedelműektől csoportosít át jövedelmet a magasabb jövedelműekhez.

Egy kérdésre válaszolva Gyurcsány Ferenc azt mondta: a közeljövőben a Száz lépés program részeként átfogó csomagot nyújtanak be a fogyatékossággal élők élethelyzetének javítására, és ebbe beletartozik azok helyzetének a javítása is, akik őket ápolják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik