Belföld

Pokorni az MSZP frakcióülésén konzultálna

Pokorni Zoltán hétfőn az MSZP frakcióülésén konzultálna a nemzeti garanciatörvényről a nagyobbik kormánypárt képviselőivel. Azt szeretné, ha a családtámogatási rendszerről az egymást minősítő sajtó kommünikék helyett leülnének beszélni.

A Fidesz alelnöke bejelentette: levélben fordult Lendvai Ildikóhoz, amelyben azt kéri az MSZP frakcióvezetőjétől, tegye lehetővé, hogy a képviselőcsoport következő ülésén ismertethesse a garanciatörvény mögötti társadalompolitikai megfontolásokat, pénzügyi számításokat, valamint a törvényjavaslat elkészítésével kapcsolatos szándékaikat, és konzultációt is folytathassanak róla.

A családtámogatási rendszer kapcsán az eltérő szocialista véleménnyel kapcsolatban azt mondta: szeretné, “ha a süketek párbeszéde és a kölcsönösen egymást vádoló és minősítő sajtó kommünikék helyett” leülnének beszélni. Nem könnyű dolog egy jó családtámogatási rendszert összerakni, nem állítom, hogy a miénk minden ízében tökéletes volt, én magam is látok benne hibát – fejtette ki Pokorni Zoltán, aki szerint kísérletet lehet tenni egy közös családtámogatási rendszer kidolgozására.

Arra a kérdésre, hogy miért nem a plenáris ülésen vagy a bizottságokban konzultálnak, azt válaszolta: az előkészítő egyeztetés során szeretnék kialakítani a közös pontokat, hiszen a tapasztalat szerint, ha már a parlament elé kerül egy javaslat, akkor az előterjesztők presztízskérdésnek tekintik, és már nem változtatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik