Belföld

Az NBH-tól kerülhettek ki a Szatmári-ügy anyagai

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő politikai államtitkár vizsgálata megállapította, hogy nem a nemzetbiztonsági szakszolgálatoktól, hanem az NBH-tól kerültek ki anyagok a nyilvánosság elé az úgynevezett kémügyben – tudta meg a Népszava.

Mint ismert, több romániai lap, illetve internetes portál közölt az elmúlt hónapokban magyar nyelvű lehallgatási jegyzőkönyveket. A lap információi szerint négy ilyen műveleti anyag került ki a hivataltól. Amennyiben a kiszivárogtatót megtalálják, megteszik a megfelelő lépéseket ellene. A hivatalon belül nemcsak hazugságvizsgáló készülékkel ellenőrizték a munkatársakat, hanem máshogy is megpróbáltak a kiszivárogtató nyomába jutni.

A Népszava szerint az NBH nem a román ellenérdekelt szolgálatokat sejti az ügy mögött, sokkal inkább magyar politikai motivációkat lát még a külföldre juttatott iratok mögött is. A kémkedéssel gyanúsított házaspár legfőbb tevékenysége egyébként az volt, hogy “egy szomszédos ország” uniós csatlakozásának hazai fogadtatásáról, annak pozitív illetve negatív megítéléséről próbáltak információkhoz jutni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik