Belföld

Lendvai nyilvános vitára hívja Pokornit

Lendvai Ildikó levélben utasította vissza, hogy a szocialisták frakcióülésén tárgyaljon Pokorni Zoltánnal, ugyanakkor a nyilvánosság előtt vitázna a családtámogatásról a nagyobbik ellenzéki párt alelnökével.

A szocialista politikus kijelentette: a nemzet fontos kérdéseiben való egyezség nem lehet két párt belügye, és a Fidesz Nemzeti Garancia-tervezete, valamint az MSZP Nemzeti Minimumra vonatkozó kezdeményezése tartalmában lényeges pontokon eltér, ezért a két kezdeményezés sorsáról a teljes parlamentnek kell döntenie, garantálva ezzel mind a négy párt álláspontja kifejtésének alkotmányos jogát.

Lendvai szerint az Áder-Kövér javaslat olyan visszalépést eredményezne a családtámogatás terén, amely továbbra is a tehetőseknek biztosítana több támogatást a szükségben szenvedők kárára. Ez az igazságtalan javaslat ellentétes az MSZP meggyőződésével és a Gyurcsány-kormány gyakorlatával. Mivel a két kezdeményezés több ponton is eltér egymástól, „örömmel venném a nyilvános vitát Önnel a családtámogatás elveiről és gyakorlatáról” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik