Belföld

Amerikai szélkakassal kampányol az MSZP

A Magyar Nemzet szerint az MSZP-s találmánynak kikiáltott szélkakaskampány már korábban az amerikai elnökválasztási kampányban is feltűnt.

John Kerrynek gyorsan váltakozó álláspontjaira irányította rá ezzel a Bush-kampány a figyelmet. Az amerikai kampánytanácsadókat alkalmazó szocialisták a Fideszre és annak elnökének lejáratására alkalmazzák ezt a szerintük „kritikai” kampányelemet.

Szigetvári Viktor, az MSZP kampányának technikai lebonyolításáért felelős megbízottja közölte, hogy a szocialisták hazai kampánycsapatának az ötlete volt a szélkakas. A lap felvetésére, hogy az USA-ban is felbukkant a korteskedés idején a kis fémállatka, Szigetvári így reagált: ennél bonyolultabb a világ, nem ilyenek az összefüggések.

Fideszes kampányszakemberek nem lepődtek meg azon, hogy az MSZP külföldi minták alapján igyekszik levezényelni kampányát, bár emlékeztettek arra is, hogy a legnagyobb ellenzéki párt szlogenjeit is előszeretettel átveszik. A lap forrása a „munka, erő, biztonság”, illetve a „változást” hangoztató szlogeneket emelte ki.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a napokban egy lapinterjúban a szélkakasozásra így reagált: „Barátaim, egyszer Moszkva, máskor Washington? Egyszer vörös csillag, máskor demokrácia? Ezek után beszélnek szélkakasról? De ha ettől nyugodtabban alszanak, hadd mondják.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik