Belföld

Új logó és név a Fidesznél

A Fidesz neve a Jövő szövetsége kiegészítéssel bővült. Logóját modernizálták, a mottó pedig Változás 2006 lett. Szövetségi gyűlés a Sportarénában.

Tagtoborzót tart az  MSZP

Míg a Fidesz szövetségi gyűlést tart vasárnap a Sportarénában az MSZP a Millenáris Parkban megkezdi az újabb hat hétre tervezett választási felkészülését, és tagtoborzásba fog. A tervek szerint december közepéig tartó újabb választási időszak a Fiatal Baloldal tagtoborzásával indul. A kampánynyitón a miniszterelnök, valamint a pártelnök is részt vesz és több mint ezer fiatalt várnaka Millenáris Teátrumba, ahol  bemutatják tagtoborzó kampány plakátjait.

A FigyelőNet tudósítója szerint Rákay Philip, Szabó Edina és Havasi Bertalan műsorvezetők segédletével megkezdődött a Fidesz szövetségi gyűlése a budapesti Papp László Sportarénában, ahová 13 ezer meghivottat vártak.

Itt fény derült a már korábban beharangozott arculatváltásra is. A legnagyobb ellenzéki párt neve a Jövő szövetsége kiegészítéssel bővült, logóját pedig új betűtipussal némileg álalakították.

A tömeggyűlésen rengeteg táncos produkció szerepel és mindenhol a narancs, valamint a fehér szín dominál. Az első beszédet Rogán Antal tartotta, amelyet Varga Mihályé követ.

A gyűlésen napközben rajtuk kívül felszólal Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Pelczné Gáll Ildikó és Schmitt Pál alelnök, valamint Kósa Lajos, Debrecen polgármestere. A rendezvényre a Fidesz és szövetségei: az MKDSZ, a KDNP, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Nemzeti Fórum, a Lungo Drom és a Fidelitas képviselőit hívták meg.

A gyűlés arra a hármas jelmondatra épül, amely pár napja jelent meg a sajtóban, az internetes oldalakon és utcai plakátokon. A hirdetésben – amelyen nem szerepel a Fidesz neve – három narancsszínű körben a következő mondatok olvashatók: “Vannak jó dolgok, amelyeket folytatnunk kell! Vannak hibák, amelyeket nem akarunk többször elkövetni! Vannak rossz dolgok, amelyeken változtatnunk kell!”. Hogy ezek pontosan mik, arról ezen a gyűlésen tudhatunk meg többet – mondta korábban a FigyelőNetnek a párt sajtóosztályán.

A rendezvényről korábban Orbán Viktor úgy nyilatkozott, ezzel indul a választási kampányra való felkészülés utolsó szakasza, “az erőtoborzás, erőösszegyűjtés”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik